Damelaget 2017

Postet av Christoffer Anker Herland den 24. Okt 2017

                                                   Oppsummering Damelaget 2017


Sesongen 2017 er over og tenkte med det å komme med en oppsummering og reflektere litt over hvordan året har gått, hva som er gjort, hvilke mål som er nådd i forhold til fokuspunkt og målsetninger som ble satt.


Damelaget for 2017 var en blanding av to forskjellige grupper fra to forskjelige lag

yngre og eldre spillere samt noen som tidligere hadde spilt som tok på seg fotballskoene igjen. 

Så naturlig nok tar det tid å bygge relasjoner mellom spillere og det er tidlig i sesongen.

Vårsesongen :

Sesongens første kamp var mot Sotra 2 der det ble ett tap 4-0 

Sesongens andre kamp mot Løv-Ham endte med tap 9-2

Rundt tidspunktet før tredje kamp for sesongen ble det ett tilskudd i trenerteamet og vi analyserte situasjonen og laget.Vi kom raskt fram til å endre formasjon i laget for å stille oss sterkere i det defensive for å minimere målene i mot samt starte fokus på forsvaret og så begynne oppbyggingen av ett lag/grunnstamme, det blir straks enklere når man er to på feltet.

Sesongens tredje kamp var mot Sandviken/Varegg som endte 2-0

Det ble tap i tredje kamp men man så at endringen i formasjonen gjorde oss sterkere defensivt og vi fant da ut at vi hadde noe å bygge videre på.

Etter denne kampen ble det en samtale med spillere og introduksjon av det nye medlemmet i trenerteamet. Og noe av det første som ble tatt opp var oppmøte en liten status og potensialet som man så i gruppen men at man var avhengig av å snu trenden med oppmøte på trening og det ble lagt fram en foreløbig handlingsplan for framtiden der spillere fikk en visjon å se framover mot. 

Neste treningen dukket det opp 14-16 spillere som var motiverte og vi kunne starte å sette litt system på økter og begynne på scratch.

Vi skulle gå fra å være ett klareringslag til ett lag som spiller ball i laget og vi gikk igjennom en del posisjoner/bevegelse samt harde kondisjons økter på slutten av treningene. 

Det ble mye fokus på koordinasjon og basic momenter framover og som søstrene Ada og Andrine Hegerberg så fint presiserte i sin dokumentar på tv " Du får aldri nok Basic trening"  

Frivillig Søndags økter med styrke&koordinasjon/Basic momenter ble foreslått noe som har vært en suksess og med godt oppmøte.


Planen videre var å starte bak i forsvaret bygge relasjoner og felles forståelse hvordan de som ledd skulle jobbe. Så videre bygge framover i leddene og mellom leddene.

Det individuelle mentale og fotballteoretiske var noe av det viktigste som ble fokusert på under treningsøkter med mye verbal forklaring og påminnelse av målsetninger i laget.


*Kommunikasjon i ledd og mellom ledd

*Bevegelse med og uten ball

*Overblikk

*Posisjonere seg/Vinkler 

*Dedikert/jobbe for hverandre med og uten ball både i angrep og forsvars fase. 

* ++ en del andre viktig fokuspunkt som har vært repeterende under hele sesongen fra treners side.


Før Sesongens fjerde kamp snakket vi en del om hvordan det var ønsket at vi skulle spille og at vi skulle fokusere på dette samt fokuspunkt som var satt så fikk heller resultatene bli som de blir men at vi var ute etter forbedring og framgang på det vi har satt oss som mål.

Sesongen fjerde kamp var mot borte mot Osterøy/Fotlandsvåg/Hausvik som endte 3-1 men var langt fra ett bilde av kampen.

Her var det tydelig at laget hadde tatt til seg hvordan vi skulle spille og laget var mer eller mindre hele kampen på motstanders halvdel men vi var rett og slett ikke effektive nok foran boksen og målene som kom i mot var en risiko med våres høye spillestil og deres lange baller som kom på slutten av 2.omg. Det var også tydelig at laget spilte med høye skuldre ( nervøsitet ) som er naturlig men noe som ble satt fokus på for å forbedre Men allerede her ser vi at det ligger noe i laget og som trenere var det mye positivt selv om det ble tap, her var det de langsiktige målene som er satt som telte. OG viljen og dedikeringen laget viste i denne kampen var motivasjon i seg selv, fra sidelinjen kunne de ikke ha gjort det bedre! 

Sesongens femte kamp var mot Tabelltoer Voss 2 og endte med sesongens første seier 2-1 

Lagets hovedstyrke så langt i sesongen begynner å her å viser seg, det er en enorm innsatsvilje i laget de jobber og jobber og klarer kollektivt å spille seg fra til seier og mange av fokuspunktene begynner å viser seg og ta form i laget. Fra sidelinjen var det ikke annet enn motiverende og faktisk rørende å se dette laget begynne å ta form og innsatsviljen/potensialet som viser seg. 

Sesongens sjette kamp var mot tabelltopp Dale som ender med tap 3-2 

Her møtte vi ett ungt lag med mye hurtighet og vi fikk en lekse i hvor viktig det er å ha overblikk følge opp spillere og kommunisere i leddene men som lag var vi fortsatt i utviklingen av å sette en grunnstamme og analysere hvilke spillere til hvilke posisjoner. Det var fortsatt mye bra og framskritt i ift fokuspunkt så selv om det ble tap var det mye bra og fra sidelinjen var det det som er fokuset selv om det alltid er surt å tape. Nå begynner scoringene å komme og det kunne lett gått begge veier denne kampen, men igjen foran boksen er vi fortsatt ikke effektive nok.. Vi mangler de siste 10% for mulighetene er kommer vi til. 

SÅ kommer sesongens siste og ikke minst viktigste kamp iallefall for spillerne :) 


Sesongens syvende kamp mot Nordre-Fjell ender med ett knepent tap 1-0 på ett corner. 

Dette var en jevn og spennende kamp som i ett rettferdig bilde kunne vært ett uavgjort så fra sidelinjen hadde vi fått ett utgangspunkt  noe å måle oss opp mot foran høst sesongen og returmatch. 

Det ble mange sene kvelder fra trener siden med analyser og individuelle gjennomganger av spillere for å danne ett fellesbilde av hva som bør trenes på gjennom sesongen for kollektivt klare å heve laget mest mulig effektivt. Det ble reist på motstanders kamper for å se hvordan de spilte og ikke minst for å lære, en treners reise er aldri over når det kommer til lære og innhente seg ny informasjon. Det har blitt stått på sidelinjen når trenere som trener de yngste og oppover i klubben både på jente&gutte siden for å tilegne seg nye momenter og det må sies !! Det er mange gode og dedikerte trenere i Skjergard og man har mye man kan lære av hverandre det har iallefall blitt lært en del fra denne siden bare ved å observere de i felt. 

Klubben har vært behjelpelig med behov som dukket opp underveis i sesongen og det er Damelaget takknemlig for! 

HOSPITERING:

Etterhvert ble det ett godt hospiterings samarbeid mellom trenere fra J15 som sendte opp en del spillere for å delta på våres økter og det er ikke tvil om at tilskudd fra dette har vært ikke annet enn positivt for laget gruppen og spillere som de selv sier så stortrives de og syns det er gøyt. 

Noe som er viktig for trenere ift til yngre spillere at de føler seg ivaretatt føler utvikling og har det gøy og ikke minst trives og føler seg velkommen. 

Hospitering har vi vell vært oppi 4-5 spillere fra J15 siden og syntes at det er topp med tanke på framtiden og damefotballen i Skjergard.

Så det settes pris på tilliten fra trenere J15 med å sende de yngre på Damelags treninger! 


Vårsesongen var over og spørsmålet.. skal vi ha Paus... NEIII var svaret kontant og treningene fortsatte utover sommeren viljen og dedikeringen i denne gruppen har uten tvil vært en drøm for trenersiden ett lag som vil, som ønsker og som går helhjertet inn i målsetningene og har troen på visjonen og målsetningene som er satt. 

Det ble 14 dagers pause ut på sensommeren da av naturlig grunner mange var på ferie og fornuftig med den innsatsen som har blitt lagt ned både fra spiller og trener siden, selv om det kanskje ble både rastløse hoder og bein de 14 dagene :) 


Høstsesongen: 

Treningene starter opp igjen og det kommer nye tilskudd av gamle spillere som ønsker å begynne igjen og vi ender opp med treninger på 22stk og gjennom høstsesongen ett snitt på 16-18 spillere noe som meget bra og imponerende med tanke på at her er det mødre,arbeidere og skole elever som skal få alt til å passe inn. Sesongens første kamp mot Dale ender som sist tap 3-2

Men her var det uten tvil ett feilt resultat ift kampbildet snytt for straffe der dommer gir gult kort for holding av spiller førende med ball i 16. Og en del individuelle småfeil hos flere spillere noe som er normalt, sesongen er nettopp startet opp igjen vi prøver ut nye spillere og det å skape relasjoner i laget i kamp. 

Vi fortsatte der vi slapp og var farlig frampå men vi sliter med kampnerver og gjerne litt kamprusten. 

Ja resultatet teller men fra trenersiden ser vi framgang på fokuspunktene så vi jager videre mot neste kamp. .

Kampen blir analysert, fokuspunkt blir prioritert under treninger og relasjonsbygging mellom nye spillere som stadig kommer til jobbes med og det å sette de inn i hvordan vi som lag ønsker å spille. 

En av hovedmålene/fokus fra trener side er å få alle i samme mentale fokus ift hvordan vi skal spille som lag og det jobbes kontinuerlig med utover i sesongen.


Sesongens andre kamp Skjergard Løv-Ham ender med tap 2-0 

Vi er der men det virker som Nervøsiteten og kampnervene har begynt å sette sine spor i laget og "troen" etter tapene begynner å merkes. 

Det fokuseres intenst fra trenersiden med å få opp fokuset/målsetningene og hva vi skulle prioritere dette året og alle de positive framskrittene som er gjort. Det løsner til slutt og det merkes at skuffelsen er der men de jobber videre på økter og gir ikke opp. 

Vi viser at vi er der når vi er på.. så vi måtte bare bli mer stabil og få nervene vekk og få de marginene foran boksen på vår side. Det har vært mye tap i det siste men uten å unnskylde så har marginene og effektiviteten foran boksen vært det avgjørende for seier eller tap. Framskrittene i laget kollektivt spill m.m går framover. 

Sesongens tredje kamp er mot Ask og ender med tap 4-1

Det var en del mental fokus på kampnerver m.m før kampen og de viser mer kontroll ved kampstart

Her begynner virkelig ønsket spillestil å komme fram og vi starter med å gå i ledelsen 1-0 

en fantastisk fin 1 omgang med tegn på alle fokuspunkt og målsetninger begynner å ta form. 

Så har vi ett uheldig mål i mot oss og utover i kampen blir det avstander i leddene så det blir mye rom og jaging. Men vi var fortsatt frampå med muligheter i 2 omgang. Fortsatt en meget godkjent kamp, vi må bare finne roen i spillestilen og få relasjonene i ledd og mellom ledd.

Marginene foran boksen til nå i sesongen har vært nesten irriterende plagsom, vi sliter fortsatt med effektivitet og det å sette målene. Det taes justeringer i laget på kommunikasjon i laget under angrep og hvordan sidelinjen kommuniserer ut på banen framover til neste kamp. 

Sesongens fjerde kamp ender 4-0 til Skjergard mot Osterøy/Fotlandsvåg/Hausvik

Det var mye fokus på grunnreglene satt i spillestil foran kamp og mye mental fokus på det å være nærvøs ved kampstart å det å vri det til noe positivt, bruke det som energi til å fokusere på oppgaver og ikke minst at hver spillere skulle re-fokusere på oppgavene underveis i kampen.

Samtidig fra trener side skulle det forsøkes å la spillere selv få ro til å spille spillet uten at trener siden veiledet for mye fra siden, så med strips på tungen gikk vi klar til kamp. 

Her var det tydelig at taktikken fungerte og viktigheten av korrekt inngang/prepping før kamp var truffet. Dette var kampen der så og si alle fokuspunkt som var satt, målsetninger for året kom til sitt rette, Jentene viste ingen tegn til nerver og spillet satt fra start, planen ble fulgt og endelig løsnet det for jentene som virkelig fortjente seier nå og det kom på riktig tidspunkt og det å aldri gi opp kom til sitt rette og har vært ett av hovedfokusene gjennom året. 


Sesongens femte kamp ender 0-0 borte mot Baune. 

Her viser vi på en dårlig dag at vi kan spille uavgjort tydelig misfornøyde spillere på neste trening og kampen ble gjennomgått, vi snur på resultatet til noe positivt og nullstiller og legger det bak oss og vi fokuserer videre mot siste kamp for sesongen.

Den viktigste kampen er her igjen NORDRE-FJELL.


Sesongens siste kamp Skjergard Vs Nordre-Fjell ender 5-1 til Skjergard. 

Det analyseres og taktikk planlegges og trener velger å kalle inn 2 timer før kamp for en skikkelig pre-match gjennomgang. 

Ønsket er å få tid til de forskjellige momentene. Mentale delen-taktikk delen-oppvarmingsdelen. 

Jentene møter opp og vi har en god gjennomgang av fokuspunktene som er satt og detaljert gjennomgås. 

Vi vet hvordan vi ønsker å spille og repeterer en del rundt dette, kollektive delen og den individuelle delen. 

Positivitet var ett viktig moment og kom tydelig fram kollektivt i denne kampen, nervene hadde de nå fått kontroll over og det var ikke tydelig fra start slik problemet har vært tidligere, alle var på fra start og vi styrte 1.omgang med 5-7 sjangser på mål før den endelig satt 1-0 Skjergard rett før dommeren blåste av til pause.

I pausen ble det ikke gjort så mye forandringer eller forbedringer i grunn, vi repeterte kamp planen hvordan vi skal fortsette og spille og hvordan vi kollektivt fortsette kampen ut, det var tydelig at analysen av motstander laget og taktikken var spot-on så vi gikk ut i andre med fokus dedikering til spillet vårt så kjemper vi til dommeren blåser av. 

Vi faller litt bakpå en periode ut i andre omgang men kommunikasjon ut i laget og det å tørre å sette høyt press tilbake når man faller lavt klarte de fint og vi ender opp med å sette 4 til i andre omgang. 

Årets beste kamp av damene der det meste sitter, en fin seier og masse fint spill. 

En motstander trener som kommer bort etterpå og roser laget for framgangen og ett lag han ikke kjente igjen siden forrige kamp gir jentene en fortjent anerkjennelse for den innsatsen de har gjort denne sesongen. 

Vi skulle som hovedmål gå fra ett klareringslag til ett lag som spiller ball i laget, dette har vi klart med det menes det at vi har nådd målet å få det til så nå gjenstår det å bli stabil i spillestilen og fortsette å skape relasjoner i laget og jobbe for å bli bedre på alle punkter, det sees framover i tid og det er mye som skal bli bedre med rett fokus og innsats, vi har fortsatt mye å jobbe med men vi er på rett vei :) 

En fantastisk atmosfære rundt kampen med supert oppmøte av tilskuere noe som uten tvil har positiv innvirkning på laget som spiller hjemmekamp, og det er noe av det vi også jobber for at damefotballen skal få gode tilskuertall på hjemmekamper. Tusen takk til dere som som stilte opp. 


Damelaget fortsetter med treninger og jobber videre for å bli bedre. 

Takk for 2017 sesongen jenter dere er en fantastisk fin gjeng og vi klarte hovedmålet vårt !! 

                                    Fra ett klareringslag til ett spillende lag :) 


En del spillere som ikke var tilstede på siste kampen så de er ikke med på bildet, men de er like viktige og viktig del av laget de også! 

Satser på å få tatt ett skikkelig lag-bilde med alle spillere etterhvert.

Mvh

Teamet rundt laget. 

Hanne

Kristoffer

Christoffer

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline