Referat fra Dana Cup 2017

Postet av Skjergard G 2003/2004 den 5. Aug 2017


Søndag 23 juli kl 1330 satt IL Skjergard sitt guttelag G2003/04 kursen mot Danmark og selveste Dana Cup. Premissene var klare: guttene hadde nettopp avsluttet serien i 1 divisjon  på en utrolig 3.plass, kun 2 poeng bak 1. plassen. Og her spilte de mot lag som var en årsklasse over seg.  En av de beste prestasjonene til et lag i IL Skjergard sin historie. Motivert av dette meldte trenerne laget opp i en årsklasse OVER sin til Dana Cup.  Målsettingen til laget var å nå A-sluttspillet og dermed tangerer klubbrekorden satt av jentelaget i fjor. 


Turneringen startet ikke før på tirsdagen, så på mandagen kjørte lagleder Caroline Hellesund Rossnes i gang en kickoff-samling med spillere, søsken og foreldre på Action House i Løkken. Og for en kickoff det ble! Her fikk guttene kjørt go-kart, spilt bowlingvog laserskyting til langt utpå kvelden. God stemning og det gode samholdet som alltid har vært i dette laget nådde nye høyder.

Klar for pizza
Kickoff
På med hjelmene
Sitter hjelmene godt?
Vi begynner å bli klar
Det går fort unna
Klar for bowling
Strike!kl 1500 braket det løs og motstander var selveste Mandalskameratene. Dette laget hadde gjort det sterkt i sin 1.divisjon på Sørlandet og det var mange spente og nervøse spillere som varmet opp før kampen.  Men idet dommeren blåste i gang kampen var det ikke mye nervøsitet og spore. 1-0 til Skjergard kom etter kun 4 minutters spill og det tok ikke lang tid før det stod 3-0 i målprotokollen.  Lagets trenere (Kjetil Harkestad, Inge Mikkelsen og Hajdar Duqaj) ba spillerne roe ned tempoet, da det er en lang turnering og kampen endte derfor med 3-0 til Skjergard. Smart taktisk grep av trenerapperatet.  Onsdag kl 1050 var det klart for en ny kamp. 

Oppvarming før kamp
Heiagjengen
For et mål!!!
Kommer innlegget?
Og det er mål!
Glede etter første mål
Strandheim har overblikk
Tett duell på midtbanen


Denne gangen mot det tyske laget Buchholzer FC. Og for en kamp det ble! Her var det dramatikk en Champions League-finale verdig. Skjergard gikk opp i 1-0 midtveis i 1.omgang som og inneholdt 2 stangskudd signert Skjergard og mange sjanser til begge lagene. I 2.omgang utlignet tyskerne på straffe før Skjergard igjen tok ledelsen 2-1. Dessverre tok det ikke lang tid før tyskerne utlignet til 2-2 på et utsøkt frispark. Kampen bølget frem og tilbake og det var nok mange foreldre som satt hjertet i halsen da Buchholzer sin spiss kom alene igjennom i sluttsekundene.  Men én mesterlig redning av Skjergard sin eminente målvakt hindret scoring og kampen endte 2-2,et helt rettferdig resultat. Etter kampen tok tyskerne og nordmennene et felles lagbilde i den gode fotballåndens navn. Vakkert!  

Lykke til med kampen
Peptalk før kampen
Orden på sakene
Samhold er viktig
Dommar!!!
Vi gir ikke ved dørene her nei
Måååål!
Guttene feirer målet
Norsk-tysk forbrødring etter kampen


Så, kl 1910, var det duket for den avgjørende kampen mot talentlaget til Skjetten SK, et lag som hadde knust både Mandalskameratene og Buchholzer. Skjergard var videre med seier eller uavgjort, mens med tap ville målforskjellen avgjøre om det ble A eller B-sluttspill på gjengen fra Øygarden.  Og for en kamp det ble! Dette var ikke for de sarte  sjelene, det lover jeg dere. Skjergardsguttene kjempet, de sloss, de spilte helt rått! De var hakket vassere enn kranglevorne Skjettengutter og bare et under gjorde at det ble 0-0 og ikke seier. Men resultatet gjorde at de kom på 2 plass i puljen sin og var dermed klar for A-sluttspillet! Målet var nådd og bragden et faktum.  IL Skjergard gikk dermed til 64-delsfinale

Oppvarming
Sånn skal det gjøres


Max fhar full kontroll


Ikke noe tull med baggene
David i lett driv
Simon følger med
David tar hjørnespark
Du tuller ikke med Max
Benbrudd på gang
Spente trenere
Mathias tester skuddfoten
Julian kjemper hardt
De vet hva de skal beskytte
Fornøyd heiagjengOg motstander denne gangen var det svenske lager Vaxholm IFK. Vi viser til referat fra kampen fra lagets reporter:    "Mine damer og herrer, unge og gamle, IL Skjergard, Øygarden kommune, kongen og dronningen! Dette er en historisk dag. Skjergard G2004 har i dag skrevet seg inn i historiebøkene og satt ny klubbrekord. Guttene knuste Waxholm IFK 1-0 og er videre til 32 delsfinale som det første laget i IL Skjergard sin historie. Svenskene hadde ikke sjans, IKKE EN SJANSE! Dere skulle sett de, helt utrolig! Børge Haugetun og Øygarden kommune, can you hear me? CAN YOU HEAR ME?? The Swedish took a hell of a beating. Vi forventer parade i Øygarden når vi kommer hjem. .  Gratulerer gutter! DERE ER HELT SINNSYKT RÅ! Ny kamp kl 1640, stay tuned." Over 5000 personer har sett dette innlegget, så det er ikke en overdrivelse at hele Øygarden fulgte med på guttene


Oppvarming
Godt samhold
Ole tester skuddfoten
Her kjempes det
Godt forsøk
Elias er på jakt
Håvard setter i gang
Shaan er på hugget
Er det mål?
JAAAAAAAA
Godt noen følger med
Jubelscener
Takk for kampen
Rekorden er et faktum

 
I 32-delsfinale møtte Skjergard Barkåker IL, vinner av sin pulje og hadde dermed sluppet og spille 64-delsfinale og møtte uthvilt mot Skjergard sine gutter i en kamp som gikk direkte på ba.no.  At Skjergard var et bedre lag enn Barkåker var det ingen tvil om, men slitne ben og slitne hoder gjorde at småfeilene kom og det ble dessverre 4-0 til Barkåker, et flatterende resultat. Det må også nevnes at Barkåker ble slått 1-0 "i kvarten mot HamKam som kom til finalen. Så guttene våre var en hårsbredd fra finalen.  Det var en utrolig skuffet gjeng etter kampen og det er lov.  Men spillerne kan være så utrolig stolt av av seg selv. De har spilt utrolig bra gjennom hele turneringen og til alt overmål var de meldt opp i en årsklasse over seg, så det spilte mot 1 år eldre spillere enn seg selv.

Guttene gjør seg klar
Ikke alle lag som har orden
Lars gir alt
En smule oppgitt
Sebastian er med
David trøkker til
Mathias følger med
Auuuu


Sebastian fyrer løs
Magnus har overblikket
En smule oppgitt
Utslått

      

G2004 har vært fantastiske ambassadører for hele IL Skjergard og Øygarden. Hele Øygarden og halve Sotra har fulgt guttene på IL Skjergard sin likeside på Facebook. Og etter denne kampen viste guttene hva som bor i de. Mange av guttene tok til tårene og da var de andre på plass med en gang og tok vare på medspillerne sine. Guttene har støttet hverandre hele veien, ikke en eneste negativ kommentar har blitt registrert, verken nå eller under sluttspillet. At de er gode til å spille fotball er en ting, men samholdet til denne gjengen er faktisk helt unikt.
Dette er gutter som tar vare på hverandre. Jeg skal love dere at det er mange voksne på sidelinjen som har hatt en stor klump i halsen og tårer i øynene når de har sett hva som bor i denne gjengen. 
 
Jeg vil også trekke frem trenerne, Kjetil Harkestad, Inge Mikkelsen, Hajdar Duqaj og Øystein Sjo, som har trent 4 ganger i uken gjennom hele året, inkludert alle ferier. De har gått all-in og jobbet skjorten av seg for denne gjengen her. For en utrolig engasjert gjeng! Og ikke minst Caroline Hellesund Rossnes som har holdt trenerne i ørene og har hatt FULL kontroll på mannfolkene og det administrative og organisert hele Dana Cup for både spillere, foreldre og søsken.
Honnør og til ledelsen til IL Skjergard som spanderte kickoff-samlingen OG middag i Fårup Sommerland etter turneringen. 

For et lag, for noen trenere/lagledere, for en klubb! Dette har vært et eventyr fra start til slutt! 

Nå venter nye oppgaver i høst og spill i 1.divisjon-igjen.
Vil du følge dette laget og andre lag i IL Skjergard så lik siden vår på Facebook eller på hjemmesiden vår www.skjergard.no.

BILDEGALLERI FRA HELE TUREN HER
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline