Damer Nordre-Fjell Vs Skjergard

Postet av Christoffer Anker Herland den 18. Jun 2017

Då var oppgjørets time kommet og Jentene var tente og klare for siste kamp i vårsesongen.

Oppmøte og vi entrer spillergarderoben, jentene er med godt mot positive og sprudlende og trenere starter gjennomgangen av hvordan vi skal fortsette denne kampen og kjempe for hverandre, være ett sammenveiset lag utpå banen som jobber for hverandre.

Rask gjennomgang av lagoppstilling, litt taktiske momenter så gikk vi for en god oppvarming og en lett tøyningsfrekvens mens fokuset var på oppgavene.


Jentene entrer banen og den obligatoriske hilserunden blir gjennomført både med spillere og reserver og det er en god stemning mellom begge lagene, men det var klart at dette var ett lokal oppgjør som telte like mye for Skjergard som Nordre-Fjell.

Peptalken og kampropet var gjennomført som ble uavgjort i desibel og det var bare til å finne posisjonene sine og vente på fløyten skulle blåse for 90 intense minutter.

Kampen startet og det var ett offansivt Nordre-Fjell med sine 3-5-2 formasjon la tidlig press på Skjergard.

Skjergard valgte å starte kampen med 4-5-1 variasjon for å demme opp det potensiell offansive presset og heller satse på muligheter med ett svekket forsvar på motangrep.

Det tok noen minutter ut i første omgang før jentene fant ut av det, Nordre-Fjell holdt ett høyt press i hele 1omgang men ett godt forsvarsledd hos Skjergard som jobbet godt holdt unna og tidvis kom Nordre-Fjell til en del sjangser men Skjergard hadde også sine muligheter igjennom forsvaret med en del skudd og gjennomspill som akkuratt var litt for harde til at spissen vår fikk foten på den.

Nordre-Fjell regnet vi med at de satset på vingspill og en "joker" sentralt i midtbanen som vi raskt satt fokus på og demmet temmelig bra opp. Vingspillet til Nordre-Fjell forsvant mer og mer utover i kampen og "Joker'n" ble temmelig godt markert for å hindre de lange skuddene utenfor 16.

Følte vi etterhvert fikk god kontroll på styrkene til Nordre-Fjell og det ble en meget jevn kamp med muligheter til begge lag. Skjergard hadde ett frispark rett utenfor 16 som hadde en god lav retning til høyre for keeper men var akk litt for slakk så keeper fikk touch på ballen og alene mot keeper som keeper rykket ut og avverget pluss en del skudd muligheter.

2omg var det Nordre-Fjell som startet best men jentene fikk mer og mer ro og kontroll og tok til tider over presset og det var tendenser til godt samspill og gode angreps muligheter.

Så.. Fikk Nordre-Fjell ett corner ca 20-25min og ett hode fra Nordre-Fjell traff ballen og den gikk i mål etterfulgt av en pause i kampen der den ene forsvarspilleren vår lå nede etter å ha fått en albue i hodet på corneren i kampen om ballen og måtte taes av banen.. en kort periode for her var de villige til å kjempe for drakten.

Vi kom til flere sjangser og siste 10min endret vi til 4-4-2 i ett forsøk på å hente inn ledelsen, men marginene var ikke på våres side og dommeren blåste av.

1-0 til Nordre-Fjell i en jevn kamp der 1-1 ikke hadde vært ett feilt bilde av kampen.

Det var kjekt å se så mange tilskuere på kampen i dag, det hjelper på motivasjonen for alle lag om det er borte eller hjemmelag så om du leser dette takk for at du kom og såg på kampen!


Det positive i vårsesongens siste kamp:

Vi slipper inn mindre og mindre mål

Vi tar ut spillet til motstanderen

Vi klarer og ta over spillet mot ett offansivt lag

Jentene kommuniserer bedre og bedre

Jentene kjemper for hverandre og gir ikke opp

Det er tendenser til lagspill, holde ballen i spill langs bakken og komme til sjangser

Overblikk og fine gjennombruddspasninger blir bedre og bedre

Erfaring til å tilpasse seg raske spillere spesielt på vinger der man har lært å kompensere med posisjonering og være i forkant av spillet

Individuelle forbedringer i kampsituasjon


Dette er ett lag som er voksende og med positive og gode treningsøkter så ser vi alle fram til høstsesongen og fortsatt fokus på forbedringspunktene vi har satt og setter oss for videre utvikling.

Vi øker nå øktene våres istedenfor å ta ferie og kommer til å kjøre en styrke/kondisjon/koordinasjonsøkt i tillegg pr uke i perioden fram til høstsesongen.

Vi skal bli bedre sterkere og raskere så følg med jentene og støtt de framover.

Det planlegges treningskamper framover og vi vil spille mot klart bedre lag og lag på samme nivå for å kunne heve oss og trene på det vi praktiserer på treningsøktene.


Mvh

Christoffer Herland
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline