Skjergard Keeperakademiet

Skjergard Keeperakademiet

Trening av keepere individuelle Lag.

Postet av Skjergard Keeperakademiet den 20. Mai 2017

Jeg hører og mottar ønsker om å komme å trene keepere på individuelle lag noe som også er planen framover, Akkurat nå trenes G13/14 keepere-Junior keepere-Damelaget sine keepere.

Det blir fort 5 dager i uken og alt fra 3-5timer timers økter fordelt på lagene så det må deles opp over tid hvilke og hvor mange lag jeg kan trene når jeg har friperiode.

Målet er å få alle keepere opp på ett visst grunnleggende nivå der de kan klare seg uten meg som keepertrener i blant og skal kunne kjøre øvelser som jeg har satt opp og allerede gjennomført med de.

På de yngre nivå er keepere avhengig av at noen trener de og setter opp øvelser, enkle øvelser og grunnleggende teknikk går jeg igjennom på keeperakademiet for de trenere som ønsker å ta ansvar for keepertrening for de yngre nivå.

Så etterhvert når de eldre lag er kommet godt inn i trening/øvelser/nivå så ønsker jeg å få de yngre keepere opp på ett godt grunnleggende nivå med å kjøre lag treninger for de også.

De lag som måtte ønske at jeg kommer og holder trening på laget må ta kontakt så jeg kan legge en plan for hvordan det skal gjennomføres rent logistisk.


Da vil vi forhåpentligvis over tid få en god og bred grunnstamme av keepere med ferdigheter som kan vokte målene i årene som kommer og videre utvikle seg.

Men de som ønsker at jeg skal komme å trene keepere på de yngre nivå må ha faste keepere ikke rullerende keepere. Her er keeperakademiet for tips ett godt verktøy for de trenere som fortsatt vil kjøre treninger for de.


Rullerende keepere og keepertrening

På enkelte yngre nivå skal det rulleres av keepere, spilletid utpå og i mål noe som er bra både for valg framover og ikke minst utvikling med ball i bein.

Men for de lag der keepere som ønsker å stå i mål men må rulleres grunnet alders nivå mener jeg det kan være lurt å gi disse enkeltspillere keepertrening også som ønsker det og selvfølgelig bør man se potensialet. For eksempel : De må rullere i flere og får kun spillende trening, keeperferdigheter blir hengende etter, så sier vi etter 3 år er det denne keeperen som havner i mål etter ønske/plassert eller talent. Da har vi "tapt" 3 år med utvikling i mål mens utespillere har fått 3 år med utvikling. Jeg syntes ikke det er noe feil å gi trening på begge posisjoner da begge er en viktig del av fotballen selv i utviklings hensyn for barn. " Igjen, dette er bare mitt syn på saken"


Uavhengig om jeg trener keepere på enkelte lag så prøver jeg av og til å dukke opp på kamper for å danne meg ett bilde av framtidig potensial og talent og utvikling i kamp på de keepere jeg allerede trener.


Så ser jeg for meg at Keeperakademiet kjører ny økt en helgedag når Rong banen er blitt åpnet igjen og jeg har friperiode.


Mvh

Christoffer Herland0 Kommentar

Første keeperskoleøkt gjennomført

Postet av Skjergard Keeperakademiet den 7. Mai 2017

En god første økt med bra oppmøte av lærevillige barn som ønsker å bli bedre keepere.

Vi hadde her en gjennomgang av grunnleggende keeperferdigheter som

-Keeperposisjon- Hvordan en keeper skal stå og hvor hendene bør være. Og plassering i forhold til ball ( Alltid kropp bak ballen dersom det er mulig )

-Mottak av ball- Hvordan man griper en ball ( W ) grep m.m Høy ball, lav ball m.m

-Dive lave baller- Hvordan man skal "slenge seg" ( Ta steget) til sidene og baller som kommer lavt mot keeper.

Så ble det avsluttet med litt gøy der de står i mål på tur og jeg tester de på de øvelsene som vi har snakket og trent på under økten.

De var lærevillige og jeg så at de hadde tatt til seg og forsøkte med kropp og sjel :)

Trenere var det 3stk av som jeg hadde en lett gjennomgang med på slutten hva som er lurt å ha fokus på i starten. Kordinasjon av bein ( lære hodet og bena å kommunisere) Dette av erfaring kommer seg med mye øvelser der kjegler-ladder-ringer osv blir brukt. Samt grunnleggende mottak-steget-keeperposisjon er i fokus framover.

-Christoffer Herland-


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline